Uveden stečaj u Vektri Jakić

Bez autora
May 29 2012

Privredni sud u Bijelom Polju uveo je danas stečaj u pljevaljsko preduzeće Vektra Jakić. Sud je tu odluku donio nakon sedam odloženih ročišta zbog nepojavljivanja predstavnika stečajnog dužnika, kojih nije bilo ni na današnjem suđenju. Predlog za uvođenje stečaja u preduzeće biznismena Dragana Brkovića podnijela je mađarska OTP banka. Zahtjev je podnesen zbog neizmirivanja kredita od 75 miliona eura, koji ja banka odoborila Vektri Montenegro, a gdje je Vektra Jakić bila žirant. U podgoričkom Privrednom sudu u toku je postupak za uvođenje stečaja u još nekoliko Brkovićevih firmi zbog dugova koji ukupno premašuju 160 miliona eura. Za stečajnog upravnika sud je imenovao Moma Jokića, inženjera prerade drveta iz Berana. Vektra ima pravo na žalbu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Uveden stečaj u Vektri JakićPrivredni sud u Bijelom Polju uveo je danas stečaj u pljevaljsko preduzeće Vektra Jakić.

Sud je tu odluku donio nakon sedam odloženih ročišta zbog nepojavljivanja predstavnika stečajnog dužnika, kojih nije bilo ni na današnjem suđenju, prenosi Televizija Vijesti.

Predlog za uvođenje stečaja u preduzeće biznismena Dragana Brkovića podnijela je mađarska OTP banka.

Zahtjev je podnesen zbog neizmirivanja kredita od 75 miliona eura, koji ja banka odoborila Vektri Montenegro, a gdje je Vektra Jakić bila žirant.

U podgoričkom Privrednom sudu u toku je postupak za uvođenje stečaja u još nekoliko Brkovićevih firmi zbog dugova koji ukupno premašuju 160 miliona eura.

Za stečajnog upravnika sud je imenovao Moma Jokića, inženjera prerade drveta iz Berana.

Vektra ima pravo na žalbu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

U Vektrinim kompanijama je zaposleno oko 800 ljudi koji mjesecima ne primaju plate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik